Slide
Slide

Балчик. Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна даде зелена светлина за изграждането на нови паркинги за моторни превозни средства в курорта Албена, съобщи Радио Варна. Общата площ е малко над 7 декара, от които близо пет декара със 156 паркоместа са до хотел “Ралица”.

Да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда е становището на ековедомството, тъй като реализацията няма вероятност да окаже отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и видове, предмет на опазване в защитени зони. Новите паркоместа ще бъдат общо 307, обособени в четири зони – до хотелите “Ралица супериор”, “Сенди бийч”, “Калиопа”, “Лагуни”. Срещу инвестиционното намерение няма постъпили възражения в РИОСВ – Варна. Възложителят се задължава да изпълни изискванията на Закона за опазване на околната среда и други нормативни актове. Срокът за реализация е пет години.
Предстоят още инвестиции в община Балчик. Две варненски дружества ще борят свлачищата в собствените си крайбрежни терени в местността Фиш-Фиш между Балчик и Албена. Склоновете ще бъдат трайно укрепени чрез пилоти, метални мрежи и габиони. Предвижда се образуване на естествен джоб, където евентуално да се събират паднали камъни, а брегът да бъде защитен от вълните.
В землището на село Кранево също варненска фирма възнамерява да гради хотел, а в Балчик до църквата „Св. Петка“ местен инвеститор ще прави винарска изба върху терен от два декара и половина.
  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията