Slide
Slide
Slide
Slide

София. Кметът на община Каварна Нина Ставрева лично посреща всички желаещи за лятна ваканция по Северното черноморие и презентира възможностите за туризъм. Това става на щанда на Общината в 36-ото издание на най-голямото международно туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“, което се провежда в столицата. Тя е единственият градоначалник от Добричка област, който е в София за големия туристически форум. Ставрева и нейния екип отчетоха голям интерес през първия ден, като желаещите търсиха от малки частни квартири до различен клас хотели.

Посетителите на щанда поздравиха кмета на Каварна и отличиха, че избират да почиват в Общината заради спокойствието, прекрасната природата и туристическите забележителности.

Щандът на Каварна бе посетен лично от министъра на туризма Николина Ангелкова, която удостои с вниманието си градоначалника на морската община и пожела успех през предстоящия сезон. От своя страна Ставрева поздрави Ангелкова за най-новата туристическа кампания „Естествено в България-2019 година на вътрешния туризъм“, която цели да популяризира вътрешния туризъм и да подкрепи местния бизнес.

Знакови лица от каварненските фестивали се включиха лично в популяризирането им. Илия Луков – създател на фолклорен фестивал „С България в сърцето“ и талантливият певец Йордан Марков заедно с кмета на града Нина Ставрева поканиха участници и гости на туристическата борса да посетят Каварна и да станат част от празниците и фестивалите на града през тази година.

Илия Луков и Нина Ставрева

„За Община Каварна е изключително удоволствие, че за трета поредна година е активен участник във“Ваканция и СПА Експо“- най- голямото туристическо изложение, което се провежда в България. На нашия щанд сме изложили рекламни материали, чрез които показваме на всички гости прекрасните кътчета на Каварна, удобните места за настаняване и предстоящите празници и фестивали, които ни очакват. Каварна е място не само за морски туризъм, а и за културно-исторически,спортен и селски туризъм. Участието ни в туристическото изложение има ефект. Доказателство за това е и непрекъснатият ръст по всички показатели в сектор туризъм през последните три години.“, заяви Нина Ставрева.

Сподели публикацията