Slide
Slide

София. Делегация на Министерството на туризма участва в представянето на Пътната карта за присъединяване на България в ОИСР (Организация за икономическо сътрудничество и развитие).

Събитието се състоя във винен и спа комплекс Старосел. Министерството на туризма беше представено от проф. Модева, заместник-министър на туризма. Тя имаше възможност да проведе неформални оперативни разговори с представители на мисията на ОИСР, която е на посещение в България, водена от г-н Улрик Кнудсен, заместник-генерален секретар на Организацията.

Членството на страната ни в ОИСР ще даде отлична възможност за развитие на политики за приобщаващ растеж в туризма, за споделяне на успешни практики в отрасъла, за насърчаване на кадровото осигуряване на сектора.

ОИСР е изключително важна платформа за взаимодействие на най-развитите икономики в света. Министерството на туризма има установена успешна традиция на взаимодействие с органите на ОИСР, и по-конкретно с Комитета по туризъм. Приемането на Пътната карта за членство на България в ОИСР ще повиши статута на страната ни в Комитета, като това е поредното доказателство за ангажираността на МТ в посока насърчаването на международната експанзия на отрасъла.

Това е шанс за привличане на повече инвестиции в туризма, в рамките на конкурентна и динамична бизнес екосистема. Възприемането на най-високите стандарти за политики в туризма ще подкрепи амбицията на България да бъде водеща туристическа дестинация в региона на Югоизточна Европа.

Сподели публикацията