Slide
Slide

Варна. За седма поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите и Българската асоциация за кулинарна култура, в партньорство с Община Варна, организираха „Фестивал вино и храна” – Варна 2019 г. Този уикенд домакин на фестивала, който продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век, бе в търговски център в морската ни столица.

В проявата се включиха рекорден брой винарски изби, вносители на вина и производители на широка гама храни ще представят на 52 щанда богата и разнообразна палитра от продукти за всички вкусове.

Черноморския гастрономически туризъм и бранда ‘‘Черноморската кухня‘‘

Фестивалът се проведe с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператори. Не е тайна, че в дните на „Фестивал вино и храна“ Варна се превръща и в гурме столица на България. В гурме-зона „Ресторантът“, организирана от шеф Петър Йоргов и екипа му от Българската асоциация за кулинарна култура, гост-готвачи представиха по традиция авторски менюта с натурални и екологично чисти био продукти, приготвени пред очите на посетителите.

Сподели публикацията