Slide
Slide

София. Проучване на Accor разкрива оптимизъм относно възвръщането на пътуванията през 2022 г., като туристите планират да похарчат средно 39% повече за пътуване през тази година, отколкото през 2019 г., и да направят средно четири пътувания. Данните изнесе експертът Ивайло Кожухаров.

В проучването участие са взели 6000 души от 5 държави – Великобритания, Холандия, Германия, Полша и Русия. Участниците в проучването са отговорили на въпроси относно техните предпочитания и желания за пътуване.
Повече от 80% от анкетираните планират да пътуват през 2022 г.

Проучването е част от задълбочен доклад за тенденциите при пътуванията, проведен в страни от Северна Европа, публикуван от Accor, който изследва как промените в поведението след пандемията ще повлияят на това как ще пътуваме, живеем, работим и прекарваме свободното си време.

Най-желана си остава почивката на море,

като 33% от анкетираните планират такава ваканция. Към края на 2021 г. само 14% от пътуващите са планирали по-дълги ваканции, а от началото на 2022г. този брой се е удвоил до 28%.

30% от хората активно планират и резервират пътувания за първата половина на годината, 50% за втората половина.

От заявилите, че ще почиват:
✔️ 31% искат по-ясни стандарти за здраве и безопасност.
✔️ 19% биха били готови да платят повече за хотелска стая, ако хотелът има висока оценка или добра атестация за чистота.
✔️ 30% искат повече гъвкавост и възможност за промяна на резервациите.
✔️ Технологиите също ще играят значителна роля за осигуряване на вълнуващо преживяване при пътуване, 23% от европейските пътници очакват повече опции за безконтактно плащане, а 17% искат увеличение на хотелските технологии, от обслужване на клиенти чрез WhatsApp до подобрения в качеството и функционалност на телевизорите в хотелските стаи.

Сподели публикацията