Slide
Slide
Защо качеството става и ще става все по-важен фактор за пазара на етерично-маслени култури? Как се постигат добри добиви без да се прави компромис с качествените показатели на крайния продукт? Как суровината и маслата да бъдат реализирани на възможно най-добра цена?
Отговорите на тези въпроси стават все по-важни за българските земеделски производители с нарастването на площите, заети с този вид култури у нас. Ето защо ЕкоДарпол Болканс събира в Добрич и край Бургас производители, преработватели и експерти, за да обсъдят от какво именно зависи качеството на маслото при лавандулата, маточината, белия равнец и останалите все по-популярни у нас култури.
По темата ще се проведат два семинара в рамките на месец февруари, както следва:
    • 19 февруари (вторник) от 11.00 часа в дестилерията на фирма ИПАР – производител и преработвател на етерично-маслени култури, село Просеник, общ. Руен, обл. Бургас
    • 27 февруари (сряда) от 11.00 часа с Парк Хотел Изида, град Добрич
Семинарите имат за цел да поставят акцент върху възможностите за постигане на устойчиви добиви с високо качество при всички етерично-маслените култури. Ще бъде обърнато специално внимание на органиката като основа за повишаване на почвеното плодородие, а от там и на подобряване на крайния резултат при продукцията.
Гостите на семинара край Бургас (с. Просеник) ще имат и възможността да разгледат една от най-модерните дестилерии за етерични масла в България и да се запознаят с процесите по изваряване.
Входът за двете събития е свободен, а организаторите от ЕкоДарпол Болканс обещават на своите гости много полезна информация и изненади.
ПРОГРАМА
11.00 – 12.30 Представяне на висококачествени продукти за етерично-маслени култури
12.30 – 13.30 Кетъринг
Лекторите на събитието ще бъдат управителя на ЕкоДарпол Болканс Борислав Рангелов и управителя на ИПАР – Мюбеджан Мехмед Камбер. Фермер.БГ
Сподели публикацията