Slide
Slide
София. 19-годишната Зара Ръдърфорд кацна на летище София със своя свръхлек самолет. Българската столица е една от спирките на Зара в опита й да подобри световния рекорд за най-млада жена, която е обиколила света, летейки съвсем сама.
Дотук младата девойка е преминала през повече от 50 летища из целия свят, като остават още няколко спирки, преди да „затвори“ околосветската си обиколка в Белгия след няколко дни.
На летище София Зара беше посрещната от Кристиян Стошек, главен директор „Трансформация“ и изпълнителен директор „Наземно обслужване“ на „СОФ Кънект“, представител на Munich Airport:
„Бих искал да поздравя Зара, която е толкова смела и авантюристична, и да ѝ пожелая успех в преследването на рекорд. За нас е удоволствие, че тя избра летище София за спирка в своето пътуване. Както виждате, столичното летище е място, където хората следват мечтите си, празнуват и се случват големи събития. Ние приветстваме всички, които искат да посетят непознати места, което е възможно чрез широката ни гама от дестинации“.
Зара получи специални поздравления от ръководството на „Соф Кънект“.
Зара беше посрещната на летище София и от едни много специални дами -първата жена пилот в гражданската авиация на Афганистан – Мохадес Мирзай, която е избягала от талибаните и наскоро получи статут за пребиваване в България. Третата дама на снимката също е пилот от Афганистан – Кларис Ан Сали.
„Летище София е едно от най-гостоприемните летища, на които съм кацала. Тук получих едно от най-топлите посрещания по време на цялото ми пътешествие“, това каза Зара Ръдърфорд на персконференцията пред журналистите, състояла се на Терминал 2.
Сподели публикацията