Slide
Slide

София. По случай Международния ден на мавруда – един от най-ценените и стари български сортове, във Варна, Пловдив и София ще се проведат градски винени фестивали, съобщават за Bgtourism.bg от Българската асоциация на винените професионалисти. Тази година празникът на българското вино ще се проведе с ценната подкрепа на Министерство на земеделието, Държавен фонд Земеделие и под патронажа на Министерство на туризма.

Стремежът е празникът да се утвърди като истински значимо събитие във винената презентация на страната, което да даде информация и да насочи различни групи потребители към българското вино, както и да предизвика интерес към винения туризъм в различните региони.

Международният ден на мавруда е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти. Каузата на БАВП е популяризиране на българското вино, което да заеме своето достойно място на световната винена сцена чрез разпознаваемост, изразителна идентичност и положителен имидж.
Ценителите на виното могат да отбележат Международния ден на мавруда на един от трите градски винени фестивала, за да опитат изключителните вина на избрани български винопроизводители:
URBAN WINE FEST – Varna на 15 октомври;
URBAN WINE FEST – Plovdiv на 22 октомври и
URBAN WINE FEST – Sofia на 29 октомври.
Сподели публикацията