Slide
Slide
Мездра. Три са акцентите в представянето на Община Мездра на тазгодишното издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо“ 2019, което ще се проведе от 14 до 16 февруари в Интер експо – център София.
Фестивалът „Добре дошли в Средновековието“, който се реализира по съвместен проект с румънската община Добрословени, се финансира по програма Interreg V-A Румъния – България /2014-2020/.
Проект ROBG 452 „Добре дошли в Средновековието“ цели да създаде два значими фестивала – средновековен в Мездра и римски, в Добрословени. Фестивалът в Мездра е част от културния календар на общината.
Другият акцент – Геопарк „Искърски каньон“ е първият проект за геопарк под егидата на ЮНЕСКО в България. Проектът изготвен през 2002 година, е възобновен през 2018 г. и се очаква в настоящата 2019-та да се учреди първото съвместно сдружение между три общини – Столична /Район Нови Искър/, Своге и Мездра.
Третият акцент е новата маркетингова стратегия за развитието на туризма в дефилето като туристическа дестинация  – Искърски каньон, както и изграждането на нов туристически интернет портал.
Сподели публикацията