Красимир Балъков, снимка BGtourism.BG
Slide
Slide

Балчик. Британецът Ръсел Бери (211, -4) спечели при професионалистите престижен международен голф турнир по Добруджанската Черноморска ривиера, който се проведе на трите игрища от световно ниво между Балчик и Каварна.

Второто място си поделиха Питър Густафсон и Федерико Ели (212, -3). Като равен сред професионалистите игра и легендата ни Красимир Балъков, който участва в ПРО-АМ турнира.

В проявата BlackSeaRama Vivacom Pro-Am, която се реализира за 11-ти път край Балчик, се включиха 33 отбора с играчи от близо 20 държави. Първенец стана отборът, воден от Лиам Бонд с аматьори Иван Скрипкин, Никита Скрипкин и Андрей Столяров. Вицешампион е тимът на Хакан Ямач, а трети е съставът, воден от Данило Кралевич. Достойно в надпреварата се представи и съставът, в който участва легендата Красимир Балъков, който в момента е треньор на националния ни тим по футбол. Вижте удар на Балъков по време на днешния финален ден.

Това е рекорден интерес към състезанието, което се провежда всяка година през юли от 2009 г. насам в партньорство с PGAs of Europe. Тази година турнирът започна на 10 юли, а победителите бяха обявени тази вечер на церемония в BlackSeaRama Golf & Villas. Отборите включваха по един професионалист и трима аматьори, които се състезават в три кръга по 18 дупки на игрищата на Lighthouse, Thracian Cliffs и BlackSeaRama.

Уникалният трофей

Форматът на турнира е изключително атрактивен – на всяка дупка се вземат предвид двата най-добри резултата и те формират отборния резултат.

Наградният фонд, който се разпредели между професионалните играчи, e 33 000 евро. Наградите за аматьорите бяха осигурени от Vivacom, M Car, JuCad и BlackSeaRama. Присъдени бяха и награди за най-дължи удари при мъжете и жените, които станаха притежание на Андреа Цекоуска и Кристоф Делауе.

Сподели публикацията