Slide
Slide

Стара Загора. Осмокласничката в Частна профилирана езикова гимназия „Райко Цончев“ в Добрич Диляна Чопаринова постигна изключителен успех, след като се класира на почетното второ място на националния конкурс за речеви и комуникативни умения по английски език в надпревара с 30 ученици от цяла България.
Финалната надпревара се проведе в Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора.
„Бяха представени над 30 града, някои от които с повече от един участници в двете възрастови групи. Темата, по която разсъждаваха младите хора, бе: Технологията създава повече проблеми, отколкото решава.
След чудесното откриване, организирано от домакините, всички участници бяха пределно мотивирани и тръпнещи в очакване пред журито с международно участие. Още с първите си думи при награждаването журито подчертава наличието на минимална разлика от 0,5 точки между призьорите.


Благодарение на невероятно доброто си представяне и умело защитаване на тезата си, както и на последвалото 10-минутно интервю, Диляна Чопаринова бе удостоена с почетното второ място в националното състезание. Нашето момиче беше стабилно, спокойно, убедително, ерудирано, подготвено. За нас тя беше реалният победител, а свидетелство за това са получените лични поздравления от всички членове на журито, както и от представителя на Министерството на образованието и науката. Адмирации за всички участници за куража, респект към домакините за стройната организация на събитието. Горещи аплодисменти за Дили и за нейния учител Драгомир Цукев, а и за всички учители и ученици, които пряко или непряко съдействаха за тази победа на образователния модел, изповядван от Частна профилирана езикова гимназия „Райко Цончев“, споделиха от учебното заведение.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията