Св.Св. Константин и Елена. Участници от 5 до 75-годишна възраст се включиха в първото издание на Световния ден на водния фитнес – Акватон, в България. По света тази година той бе отбелязан с множество инициативи за шести път във вече 80 държави, а у нас организатор на събитието бе AQUAHOUSE Thermal & Beach в курорта Св. Св. Константин и Елена.

Домакините предложиха на своите гости 3-часова интересна програма, в която малки и големи активно се включиха в заниманията по Аквазумба с топ инструкторите Стоян Стоянов и Диян Фурчев, както и във водната аеробика с Мария Попадийна. Прекрасният аква ден предложи много музика, танци, настроение и атракции в топлите минерални басейни  в курорта. Всички участници в Световния ден на водния фитнес бяха специално поздравени от момичетата от клуба по водни спортове „Торпедо“ (Варна) с оригинални композиции по артистично (синхронно) плуване с треньор Галина Андонова.

„Хората се забавляват повече, отколкото спортуват. И така, по този начин не разбират, че спортуват по същото време, а това съчетано с минералните басейни е изключително полезно за здравето на хората”, заяви инструкторът по Аквазумба в AQUAHOUSE Thermal & Beach Диян Фурчев.

„Чувствам се прекрасно. За събитието специално дойдох от София. Забавлявахме се и сега усещам прекрасно и стегнато моите мускули. Трите часа забавление и воден фитнес ми повлията много тонизиращо“, заяви Полина Владова.

AQUAHOUSE Thermal & Beach разполага с 14 басейна с минерална вода – открити и закрити. Те са разпределени в две зони – водна и термална.