Slide
Slide

Добрич. Десетки блокове в Добрич вече са санирани и придават нов и модерен облик на областния град в Североизточна България. Старите сгради от 70-те години замениха грозните си дрехи с нова и модерна визия. Блокове, на които човек трудно може да каже, че са на повече от четири десетилетия.

Живущите в санираните блокове признават, че реализираните проекти по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради им придават повече самочувствие, правят градът им по-красив, а сметките за електричество са намалели. Един от блоковете, който се отличава в квартал Дружба 1, където има 10 високи сгради, е блок 4. Живущите споделиха задоволството си от реализирания проект и с гордост посочват, че живеят в този блок. Домоуправителката Емилия Йорданова признава пред BGtourism.BG, че прекрасният краен резултат, е благодарение на общите усилия на нейните съседи, както и на професионалната работа на строителна компания „Добруджа билдинг“.

Скоро с изцяло нова визия ще бъде и съседния блок 5, чийто строително-монтажни работи вече са на 70% завършени, а живущите с голямо търпение очакват крайния резултат.

Сподели публикацията