Изборът на журито
Slide
Slide

Добрич. Определен е победителят в конкурса за туристическо лого на Добрич, съобщиха от Общината. Това е проектът на Христо Викторов Христов. Със заповед № 1304/08.11.2018 г. на кмета на Община град Добрич жури проведе своето заседание за избор на Туристическо лого на град Добрич и излъчи победител.
Председател на 7 членното жури бе доц. д-р Соня Алексиева – ръководител на секция „Туризъм” в департамент „Бизнес администрация” при Нов български университет град София, която участва онлайн, а членове: проф. д-р Пламен Братанов – ръководител катедра „Индустриален дизайн” в Технически университет град Варна, Димитър Трайчев – художник, член на СБХ, Галина Миткова – началник отдел „Канцелария”, Богдан Добрев Богдев – член на Консултативен съвет по туризъм, Койчо Коев – майстор на художествена дърворезба, член на РЗК Добрич и Божидар Тонев – председател на съюза на художниците.
В конкурса участваха общо 12 предложения, като критериите и методиката за оценка на проектните предложения бяха както следва:
– Съобразяване на проектите със заданието на конкурса;
– Съобразяване на проектите с принципните изисквания за изграждане на логотип (четивност, опознаваемост чрез цвят, баланс между изображение и типография, информативност, адекватност в различни мащаби и други);
– Оригиналност на идеята.
За основна оправна точка авторът на избрания проект е избрал паметника на Хан Аспарух, като един от най-разпознаваемите обекти в града. Образът на Хан Аспарух е стилизиран адекватно спрямо контекста, фокусирайки се върху най-характерните черти на паметника, което прави знакът разпознаваем. Логото, като съвкупност от знак и типография, е резултат от следните ключови думи – история, динамика и прогрес и фокус върху една от основните точки, изведени в заданието на конкурса.
Напомняме, че конкурсът за туристическо лого на град Добрич бе обявен в края на септември 2018 г. с цел създаването на запазен знак, който да осигури разпознаваемост на град Добрич на туристическата карта на България. Избраният графичен знак ще бъде неразделна част от печатни рекламни материали, информационни и промоционални носители, сувенири и албуми, уеб сайт, електронна реклама и всички възможни медии.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията