Slide
Slide

Златни пясъци. Първото национално състезание за „Най-добър млад хотелиер“ и „Най-добрият млад аниматор у нас“  се провежда в хотел „Интернационал“ в Златни пясъци. Организатори са Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България с подкрепата на Министерството на туризма, Министерството на образованието и науката и община Варна.

Журито е от топ хотелиери с дългогодишен стаж

22 училища и професионални гимназии участват в надпреварата за хотелиери, а за аниматори – 11. Състезанието предизвиква младежите да приложат на практика формираните в процеса на обучение знания и умения.

Хотелиерите демонстрират посрещане на гост на рецепция и предлагане на допълнителни услуги на български и чужд език по избор, а вторият тур  е за решаване проблемна ситуация с туристи.

Водещият Димитър Горчев

Аниматорите ще се състезават в отбори от 3 до 5 души, като в рамките на 20 минути представят вечерна анимация, съобразена с туристи с предварително зададени възраст, народност, интереси и предпочитания.

За първи път в България – национално състезание за най-добър млад хотелиер

Предвидени са и срещи, в които собствениците на хотели да установят контакти с училищата, обучаващи кадрите, от които се нуждаят. Идеята на организаторите е да превърнат състезанието в традиция и то да се провежда всяка година в навечерието на активния летен сезон.

Сподели публикацията