Топ лектори от световни компании ще се съберат във Варна за високотехнологичната конференция Innowave Summit 2018, която ще се проведе на 19-ти и 20-ти октомври в Двореца на културата и спорта. Организатор е Български Бизнес Форуми, в партньорство с Община Варна.

Очакваме над 60 световно признати маркетолози и мениджъри във водещи международни компании, бизнес ангели и представители на инвестиционни фондове от три континента, сред които Apple, Google, Facebook, Alibaba, Salesforce, Amazon, Ebay, SAP, Yandex, Dell, Twitter, LinkedIn, Oracle, Vimeo, Booking, Space X и много други, които ще разкажат какви са тенденциите и какво се очаква да се случи в сектора, обяви Димитър Василев, представител на Български Бизнес форуми, по време на пресконференция в община Варна.

Изложението ще бъде разделено на три части – експо, иновации и бизнес. Ще бъдат представени иновации в сферата на блокчейн технологиите, интернет на нещата, виртуалната реалност, изкуствения интелект, нано технологиите, финансовите технологии, дигиталното здравеопазване, стартъпите, маркетинга, продажбите, електронната търговия и др. По време на пилотното издание през 2017 г. във форума участие са взели над 800 души. Тази година регистрираните към момента са над 1500 от 23 държави по цял свят, обясниха организаторите.

„Чрез конференцията показваме, че Варна има място на дигиталната карта и помагаме на бизнеса да получи ноу-хау от големите в тази посока. Начинът, по който активно си партнираме, показва, че когато бизнесът и неправителственият сектор, местната, европейската и държавната власт работят заедно – добрите резултати не закъсняват“, каза Николай Петканов от Български Бизнес Форуми.

„Варна заслужава да бъде домакин на конференция от такъв ранг, защото имаме отлична основа, която може да бъде надграждана, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че в града има 9 средни училища, с паралелки в областта на информационните и комуникационни технологии, пет университета, които развиват сходни специалности. „Секторът е перспективен и е важно да привлича млади хора, които искат да се развиват тук. Последен пример за това са данни от бизнеса, според които само през тази година са били открити над 600 нови работни места в сферата на аутсорсинга. Кметът благодари за подкрепата на еврокомисар Мария Габриел и лично ще присъства на събитията.

По време на срещата позиция споделиха и представители на варненски компании.  „Амбицирани сме да покажем, че сме по-добри и от софийските, и от пловдивските, и от бургаските, не на последно място и от чуждестранните фирми. В плановете на нашата компания, например, е откриване на още поне около 100 или 200 работни места, а към момента осигуряваме 500 във Варна“, обясни Бойко Проданов от Fantastic Services Bulgaria.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA