Slide
Slide

Шумен. Близо 20 нови информационни туристически табели са поставени в Природен парк „Шуменско плато“, за да бъдат улеснени любителите на разходките сред природата. Служителите от дирекцията на парка ремонтират и подменят старите и счупени образователни табла.

Информацията е актуализирана или изцяло обновена, съобщиха от Дирекция Природен парк „Шуменско плато“ за Bgtourism.bg. Указани са отново маршрутите „Флористична пътека“, „Карст под защита – дар за поколенията“, веломаршрутите, достъпът до пещера „Бисерна“, както и стартовете на парапланерните площадки.

Подмяната се осъществява с подкрепата на Североизточното държавно предприятие и ще продължи. Предстои обновяване на табели и маркировка по маршрут „Адреналин“, който започва от кв. Дивдядово и стига до Летният информационен център на ДПП „Шуменско плато“. Работи се и по останалите основни пътеки в парка.

Припомняме, че през пролетта с табели с QR код изцяло беше обновена „Дендрологичната пътека“. Кодовете на табелите дават информация за най-разпространените дървесни видове. Създадени са маршрути за опознаване на дърветата и храстите в общинските паркове. Целта е разходките на туристите да бъдат както приятни, така и образователни.

Сподели публикацията