Полската хотелска верига Orbis ще открие първия си за София хотел ibis Styles през 2021 г.
Полската хотелска верига Orbis ще открие първия си за София хотел ibis Styles през 2021 г.

В България полската верига има 2 хотела – Novotel Sofia и ibis Sofia, като тази година планира да открие и своя първи хотел в Пловдив

Полската хотелска верига Orbis Hotel Group ще отвори нов хотел в София след 2 години. Веригата започва разширяване на мрежата си в България, като подписа споразумение за управление на първия у нас хотел от бранда ibis Styles, съобщава компанията.

„ibis Styles Sofia City ще предложи 116 стаи и ще посрещне първите си гости през 2021 година… Този хотел ще повиши стандартите за качество в българския ваканционен и бизнес туризъм и ще подпомогне местната икономика със значителна инвестиция и нови работни места“, коментира Радина Стоянова, проджект мениджър на хотела.

Хотелът ще бъде разположен в мултифункционална сграда, съчетаваща хотелска част, офисно пространство и конферентни услуги със зала за събития и срещи за над 300 души.

„Ibis Styles Sofia City ще бъде в новата, динамична част на София, където времето е един от най-ценните активи за бизнеса – на бул. „Цариградско шосе“, в близост до Sofia Tech Park, The Mall и летище София, и на няколко минути от центъра на града. Ето защо часовниците ще бъдат основната тема за интериорния дизайн на този нов модерен хотел“, казва Радина Стоянова.

„Orbis – със своя стратегически инвеститор Accor, е водеща хотелска група в Източна Европа и пристигането на ibis Styles в София потвърждава нашата стратегия за динамично развитие в Югоизточна Европа. За нас е чест, че местен реномиран инвеститор реши да стане партньор на Accor за този проект. Ibis Styles е наложил се хотелски бранд, който отчита 20% над средните стойности по отношение на премиум възприемането на марката“, казва Франк Реул, ръководител на отдел „Развитие“ на Orbis Hotel Group и Accor за Източна Европа.

Припомняме, че през 2015 г. Orbis подписа споразумение с френската верига Accor да поеме 46 от нейните хотели в региона на Централна и Източна Европа, както и да придобие и ексклузивните права над лицензите за марките на веригата. В България първоначално веригата стъпи с хотела си под бранда Novotel, който също се намира на Цариградско шосе в София, както и с Ibis в близост до Терминал 1 на столичното летище. Брандът на Accor – ibis Styles формира мрежа от почти 470 обекта в цял свят.

Тази година веригата планира да открие и своя първи хотел в гр. Пловдив – луксозния бутиков хотел MGallery by Sofitel.

Orbis Hotel Group е най-голямата хотелска верига в Полша и Източна Европа. Orbis има 133 хотела и е ексклузивен лицензодател на всички марки на AccorHotels в 16 страни – Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Мрежата разполага с почти 21 000 стаи за настаняване. Хотелите са под марките Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles и ibis budget. Тези брандове осигуряват качество на услугите в различните категории – от луксозни 5-звездни до бюджетни хотели 1 звезда. Стратегически партньор на Orbis е Accor –  хотелски оператор с близо 4800 хотелa, курортa и резиденции в 100 държави. Accor SA е листван на фондовата борса Euronext Paris и се търгува в САЩ на OTC пазара. Инвестор

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE