Slide
Slide

София. Служителите, ангажирани в обслужването на пътници на летище София ще получат нови униформи. Летищният оператор „СОФ Кънект“ подписа договор с българската фирма „Косара-Р“ ЕООД на стойност над 630 000 лв. без ДДС за тяхната изработка. Облеклото е за служителите по сигурността и наземното обслужване, пътническите асистенти, информационните и пътнически агенти, шофьорите и хората, занимаващи се с поддръжка.

„Служителите са лицето на летището, затова е важно да се чувстват добре и да работят със самочувствие. Новото облекло придава представителен външен вид и затвърждава фирмената принадлежност. Това е малка, но съществена стъпка към подобряване на пътническото преживяване“, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София.

Новите униформи са съобразени със спецификата на извършваната дейност. За да се намери най-комфортният и практичен вариант изборът на облекло е обсъден със  служителите и синдикалните организации на летището, като техните препоръки са отчетени.

За изработване на новите униформи е ангажирана българската фирма „Косара-Р“ ЕООД с над 25 годишен опит, която използва платове, произведени в български фабрики в Сливен, а шивашкият й цех се намира в Смолян. Готовата ѝ продукция се реализира на пазари в България и чужбина. Фирмата е спечелила поръчката сред 7 кандидатури в открита тръжна процедура, като значителна тежест в избора е оказал фактът, че производителят работи с български платове и осигурява трудова заетост за българи на територията на страната.

Първите униформи ще бъдат получени в следващите два месеца. Последният път, когато служителите на летището са получили униформи е преди повече от 9 години. Предвижда се занапред допълнителни бройки да се подменят всяка година. 

Сподели публикацията