Slide
Slide

Общо 38 фирми получиха признанието „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви, представени на най-големите в България изложения в хранително-вкусовата индустрия през тази година.

Сред тях е добруджанският производител Недко Митев с дружеството си „Недко Недков-Овчарово“ за продуктите Домашна заквасена сметана „Добротица“; Краве кисело мляко „Добротица“ 2% масленост и Айрян „Добротица“.

Компаниите участваха в международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК се провеждат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център, София. През първите три изложбени дни вратите на изложенията са отворени за посетители до 18.30 часа, а на 10-и ноември – до 16.30 часа.

Фирмите призьори грабнаха 88 златни медала за различни пазарни продукти, които впечатлиха 11-членното жури на комисията. Председател на комисията беше директорът на Дирекция „Контрол на храните“ на Българската агенция по безопасност на храните д-р Любомир Кулински. Уникални месни, млечни, хлебни и сладкарски продукти и отлични вина получиха високата оценка на професионалисти във всеки един от секторите в хранително-вкусовата индустрия.

Награда за положените усилия

„Това е най-хубавият момент през годината. Защото награждаваме огромните усилия на производителите на българските храни. Да се върнем в корените си и да не забравяме, че имаме толкова добри продукти. Яжте ги с наслада, доверие и с усещането за гарантирано качество“, обясни по време на церемонията Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, член на комисията. 

В изложение МЕСОМАНИЯ отличия получиха 11 месопреработвателни предприятия, които представиха 29 месни продукти. Изложение СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО отличи осем млекопреработвателни предприятия, които представиха 21 млечни продукти. От „БУЛПЕК“ шест фирми получиха награди за 14 продукта. От изложение ИНТЕРФУД&ДРИНК девет фирми взеха награди за 17 свои продукта. В изложение САЛОН НА ВИНОТО четири фирми получиха приза „Златен медал с диплом“ за седем свои вина. 

За първа година компаниите бяха удостоени с награди за серийно производство. В сектора на месото това е серията месни продукти „Fit Meat”, серия „На тепсия“ и серия „Via Natura”. В сферата на хляба това отличие получи серия „Живена“ за серия хляб с пълнозърнеста закваска с разнообразие от различни семена като чиа, тиква, сусам, соя, слънчоглед. Серия млечни продукти без лактоза също получаха награда, серия бутикови шоколади и серия готови меса, приготвени по „ су вид“  (под вакуум) технология. 

Българските фирми производители благодариха за страхотната организация и за богатите бизнес възможности, които създават изложенията шест в едно. Бизнес делегации от всички страни в Югоизточна Европа успяха да се запознаят с уникалните български продукти.

Целта на конкурса „Златен медал с диплом” е да се поощри и насърчи хранителния бизнес при производството и предлагането на български храни с доказани и уникални качества.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!

 

Сподели публикацията