Стара Загора

Стара Загора. На 11 юни (събота), от 10:00 часа, ще се проведе поредната вълнуваща обиколка от инициативата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“.

Темата на маршрута е „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“. Разказът на Мария Камишева, уредник „Антична археология“ в РИМ-Стара Загора, ще ни върне назад във времето на прехода между Класическата римска епоха и Късната античност. Любителите на историята ще се запознаят с интересни факти за създаването и устройството на град Августа Траяна и с важните промени, които настъпват в живота на хората от IV до VI в. Варварските нашествия, възходът на новата християнска религия, произходът на името Берое са част от интригуващите теми, които ще бъдат засегнати по време на разходката до археологически обекти, свидетели за събитията от тази знакова историческа епоха.

Най-новите работни места в туризма

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора  под надслов „Стара Загора –  неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей – Стара Загора   и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.

Желаещите могат да последват линка към формата за записване: https://docs.google.com/forms/d/1Fjt7Ro-DOHn_IZ2iWhKGsRSR3laeghuDEr0CgbudXKY/edit#responses, да позвънят на телефон: 042/ 62 70 98 или да отидат на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27).

Начална дата: събота, 11 юни 2022

Крайна дата: събота, 11 юни 2022

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA