Slide
Slide

Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ – една от най-популярните туристически дестинации на България, част от Стоте национални туристически обекта

Културен център “Двореца” е държавен културен институт създаден от Министерския съвет на Република България по предложение на министъра на културата. Предмет на неговата дейност е опазване на паметниците на културата, тяхното съхранение и развитие. Основните цели и задачи на института са възстановяване и обогатяване на културно-историческите обекти и природното богатство, създаване и разпространение на културни ценности, развитие на културния и познавателен туризъм и популяризиране на културно-историческото наследство.

В “Двореца” – Балчик съществуват традиции за културни изяви. Обстановката предлага възможности за провеждане значими национални и международни фестивали, конкурси на млади таланти, изложби, пленери на художници и скулптори, реализация на малки театрални форми, заснемане на филми и клипове и др. Привличането на хората на културата и изкуството и предоставянето на условия за творчество спомага за нарастване популярността на обекта. Културните изяви в съчетание с романтичната обстановка доставят естетическа наслада у посетителя и оставят в него траен спомен от срещата с прекрасното.

Нимфеум

Награди

1) През 2019 г. Българският туристически съюз удостои Държавен културен институт „Двореца” в Балчик с награда в категорията „Най-добър обект“ от националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта”.

2) През 2018 г. Държавен културен институт “Културен център “Двореца” – Балчик беше удостоен с почетна грамота за приноса си в промотирането на България като успешна туристическа дестинация. Престижното признание беше връчено от Илия Николаев -председател на Стопанска камара, гр. Варна.

3) Приз “Krassenska Sleda” връчен за изключителен принос в културата на третия  Международен симпозиум по стъкларство провел се  в Средно училище по стъкларство и промишлен дизайн във Валашке Мезержичи.  /11-12 юни 2018г. /

4) Приз за БГ туристически обект за 2017 г. – присъден от Offline media group.

5) Приз за развитие и опазване на културното наследство.

През 2017 г. в изпълнение на европейския проект  „Трансгранична икономика в Румъния и България, опазваща природното и културно наследство“  Културен център „Двореца“ бе награден с приз за развитие на тези дейности. Награждаването се извърши от Герман Германов, главен секретар на Търговско-промишлена палата, Добрич, която е една от страните изпълнители на проекта.

6) Награда за „Развитие на културния туризъм“

В рамките на 34-то издание на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ през 2017 г. проведено в Интер Експо център – София министърът на туризма Стела Балтова връчи на Двореца награда за „Развитие на културния туризъм“.

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ДВОРЕЦА” БАЛЧИК

Неповторимо изживяване в историческа обстановка, сред природа и архитектура, любимо място на много творци и звезди 

Културен център „Двореца” посреща всички ваши желания – индивидуални и семейни посещения и празненства, фирмени и училищни мероприятия, културен и конгресен туризъм, заснемане на филмови продукции и клипове. 

  1. Настаняване

Категоризирани като вилно селище три звезди, вилите в комплекса предлагат възможност за настаняване до 106 човека в двойни и тройни помещения, както и в лукс вилите “Моара” и “Принц Николай”.

  1. Конферентен туризъм

За целите на конферентния туризъм предлагаме:

  • Информационен център „Арка” е с параметри за мероприятия с участници до 25 души. Към нея Можем да ви предоставим екран за прожекции и мултимедиен проектор по желание.
  • „Каменна зала” е пригодена за мероприятия с участници до 100 души. Оборудвана е с екран за прожекции и мултимедиен проектор.  Разполага с 2 бр. безжични микрофони,  озвучаване и сценично осветление.
  • Зала „Рафаело” е пригодена за мероприятия с участници до 100 души. Оборудвана е с екран за прожекции и мултимедиен проектор.
  • За индивидуални разисквания по групи до 10-15 души, можем да предложим ползването на зала „Учебен център“.
  1. Организирани посещения

Екскурзоводна беседа на български, английски, румънски  или руски език /за група до 35-40 човека/ за запознаване с историята на мястото.

  1. Провеждане на сватбени церемонии

Културен център „Двореца” предлага провеждане на изнесени сватбени ритуали в исторически парк сред неповторима архитектурна композиция с гледка към морето, оставящи незабравими спомени за младоженци и гости. Разработеният  продукт съчетава природа,  артефакти, архитектура, море и кралска атмосфера и отговаря на най-изтънчените изисквания.

  1. Храна, коктейли, кафе-паузи

За всяко фирмено или семейно празненство Двореца предлага два ресторанта и  винарна.

При конкретни запитвания Културен център „Двореца”  ще предложи индивидуална оферта според желанията и изискванията ви:

tour@dvoreca.com

culture@dvoreca.com

https://www.dvoreca.com/

Oфициалния туристически портал – https://bulgariatravel.org/

Facebook – Bulgaria Travel

Instagram – bulgariatravelorg

YouTube – Bulgaria Travel

БУБСПА – https://www.bubspa.org

ИАНМСП – https://www.sme.government.bg

Сподели публикацията