Slide
Slide

София. „Целта ни е максимално да се насърчи пътуването в страната и да се надгради създаденото през миналата година. Сред акцентите са балнео и спа туризма, културно-историческия туризъм и винения и гурме туризъм.
Във Варна има годишнина на балетната опера. В община Септември има редица традиции, свързани с производството на грозде и ракия. В Община Баните има прекрасна минерална вода. Целта е с общ пакет да бъдат популяризирани от нас“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на днешната конференция „Естествено в България – 2019 г. на вътрешния туризъм“.

Официални гости на конференцията са председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-кметът на София Дончо Барбалов. На форума присъстваха кметове, представители на бизнеса и на туристическите организации.

„С това събитие искаме да ангажираме и малките общини и населени места, които има какво да покажат“, посочи още Ангелкова, която иска туристите да гледат на страната ни като дестинация на четири сезона.

Сподели публикацията