Снимки Димитрина Герасимова, BGtourism.BG
Slide
Slide

Генерал Тошево. Добруджанското градче Генерал Тошево отбеляза своя празник с Фестивал на сармата и кюфтето, който се проведе за трета поредна година. Колоритният кулинар Ути Бъчваров отново бе специален гост на събитието. Домакините навиха точно 1201 сарми, като с това преследваха да подобрят миналогодишен рекорд. Традиционно генералтошевци посрещнаха гостите на града с много настроение, богата музикална програма, вкусни мръвки и ароматно вино.

„Най-вкусните сарми са тези на мама, но тошевските сарми са известни в страната като едни от най-вкусните“, посочи Ути. Проведен бе и конкурс за най-интересно аранжирано плато, което задължително включваше сарми, кюфтета и руска салата.

„Като истински добруджанци носим своята отговорност и мисия с малки букви да пишем за голямата душа на градчето в равнината. Защото ние дишаме, заспиваме и се събуждаме с него, с онова, което е около нас и с което от ранни години се гордеем. А това е безценно и задължаващо.
Най-голямата ценност на един град е той да се усеща като общност. Вярвам, че тук живеем така и наш дълг е да правим Генерал Тошево уютен, сигурен и вдъхновяващ за всички нас“, заяви кметът Валентин Димитров.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Сподели публикацията