Галя Шишкова и Джулиан Парментер

700 дръвчета на площ от два декара ще бъдат залесени от ДЛС – Балчик. Средствата за тях са били осигурени от младоженците Галя Шишкова и Джулиан Парментер.
Българката е поискала от своите гости на сватбата да не й дават подаръци, а средства, които ще бъдат дарени и с тях ще бъдат закупени дръвчета за залесяване, разказва председателят на фондация „77“ Никола Рахнев. След сватбата Галя и Джулиан предоставят на фондацията 500 лева, с които могат да бъдат закупени 700 дръвчета. Фондацията от години привлича доброволци, които искат да участват в създаването на нови гори. По идея на Рахнев е била подета и инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, която набира все повече поддръжници сред младите хора в България. Фондацията работи с МЗХГ и има три съвместни залесителни кампании с ДГС-Варна.
„Подкрепяме инициативата, прекрасно е двама души, създавайки семейство, да създадат и гора, която да расте заедно с децата им и да оставят на внуците си. ДЛС Балчик реши да подари още 700 дръвчета и да залеси с тях общо 2 декара гора – гората на Галя и Джулиан. Надявам се скоро щастливите младоженци скоро отново да си дойдат, за да могат да видят своята гора. Идеята им е прекрасна и с жеста си те спечелиха не само хората от Балчик, но и от цялата страна“, категоричен е зам.-директорът на ДЛС-Балчик инж. Радослав Радев.
Тъй като в момента почвата е много суха и младите дръвчета ще се прихванат трудно, от стопанството са решили да направят залесяването в края на месеца, когато се очаква да паднат първите за тази есен валежи.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!