Slide
Slide

Минерални бани. Празник на минералната вода, здравето и красотата ще се проведе от 16 до 19 септември т.г. в община Минерални бани. В рамките на проявата ще се състои и Петия фолклорен фестивал на клубовете за народни танци. Организатори на проявата са община Минерални бани и Сдружение „Фолклорен клуб Славяни”.

Началото ще бъде поставено от 09.00 часа на бул. „Васил Левски”, до църквата, където ще има забавни спортни игри. Успоредно с това ще се проведе и Рисуване на асфалт на паркинга пред общината. В 10.00 часа ще започне Детското утро „Бъди звезда”, включващо детски арт работилници под мотото „С дъх на море”, конкурс за таланти, детски състезателни и музикални игри, рисунка на лице, забавни снимки с герий-изненада, много награди и изненади за всички участници. Водещи ще бъдат Хриси и Гери, а мястото е Лятната сцена в националния курорт.

В Баден-Баден обсъдиха възможностите за популяризиране на България като качествена дестинация за здравен туризъм

В 18.30 часа отново на Лятната сцена ще започне Празничният концерт с участието на Общинския център за танцово изкуство „Галаксико” – Димитровград, с ръководител Тихомир Митев и формация „Звезди” с ръководител Димчо Делев и солист Росица Делева. Вечерта ще завърши с хоротека на открито.

С пресъздаване на древния ритуал „Виното на Сабазий-Загрей” от 10.00 часа ще започне съботната програма на празника.

В 12.30 часа ще бъде официалното откриване на обновената обществена минерална баня.

Веднага след това е дефилето на участниците във фолклорния фестивал „С хоро на гроздобер”. Фестивалната програма ще продължи до 18.30 часа, след което ще има надиграване за титлата Мис и Мистър фестивал, връчване на грамоти за участие и изненади със специални награди.

От 19.30 часа започва концертът с участието на местни групи и изпълнители и Ансамбъл „Звездица” – Димитровград. В 20,00 часа е празничният концерт на оркестър „Фолкпалитра” с гост солистка Ваня Вълкова. Вечерта ще завърши със слово на кмета на община Минерални бани, г-н Мюмюн Искендер и празнична заря.

Сийка Кацарова: В наш национален интерес е решението ваучерите за храна да важат и за туристически услуги (видео)

В неделя от 11.00 часа на Лятната сцена ще се проведе открит урок по разучаването на две нови народни хора.

Сподели публикацията