Снимки Посолство на Албания
Slide
Slide

Тирана. Български туроператори посетиха Тирана, съобщи за Bgtourism.bg Диляна Ангелчева – член на УС на АБТТА. Целта на визитата е била развитието на туризма между България и Албания и увеличаване на туристопотока чрез нови възможности. Инициативата за срещата е била на Международното летище в албанската столица. Посещението се е осъществило с редовната линия на Гълив еър.

„Участниците в инфотура бяха посрещнати от представители на летището в Тирана, а по време на престоя си се срещнаха с посланика на България в Албания Момчил Райчевски, посетиха хотели в Дурас и участваха в работна среща с посланичката на Албания в България Доника Ходжа и местни туроператори. Срещите бяха ползотворни и за двете страни и се обсъдиха възможностите за развититето на туризма и организирането на почивки за българи в Албания и обротно“, добави Ангелчева. 

Тя посочи, че благодарение на двата полета седмично на АК Гълив еър има възможност за организиране както на кратки почивки /3-4 нощувки/, така и на едноседмични ваканиции на море.

„Албания е много интересна дестинация, богата на история, културни паметници и забалежителности“ каза още Ангелчева, която изрази специални благодарности към Мирослав Миланов – началник на икономическия и търговски отдел в българското посолство в Албания, който посрещна групата и се е погрижил да направи престоя незабравим. През май предстои инфотур и с родни журналисти и инфлуенсъри, които имат покана да посетят Албания.

Сподели публикацията