Slide
Slide

Бургас. Чифт мадагаскарски лемури и маймунки от вида зелена морска котка се очаква да пристигнат тези дни в Зоопарка в Бургас, който официално ще бъде открит на 20 април от 11 часа. Новите екзотични животни ще се преместят в морския град за постоянно от софийския зоопарк, с който бургаският е създал чудесни колегиални взаимоотношения.

Създаденият от Кръстьо Дъбов преди няколко години Зоопарк Бургас вече официално е един от десетте лицензирани зоопарка в България. В новата си роля той стана член и на световната браншова организация на зоопарковете. Това му дава допълнителна възможност за обмен на полезна информация и екзотични животни, взаимопомощ при успешното им отглеждане, размножаване и лекуване, когато се налага.
Зоопарк Бургас, със съдействието на Община Бургас, кани бургазлии и гости на града на официално откриване следващата събота. През целия ден посетителите ще могат да разглеждат живата експозиция при вход свободен. Предвидена е развлекателна програма за малки и големи, а зоопаркът ще бъде празнично украсен.
Зоопарк Бургас е разположен в близост до квартал „Черно море“. Там се отглеждат над 60 вида животни, близо 650 отделни екземпляра, в условия, близки до реалната им жизнена среда, на площ от 35 декара.

Сподели публикацията