Slide
Slide

Кулинарният туризъм ще бъде отличен от Балканските Оскари

Пловдив. Кулинарните шедьоври на пловдивския ресторант „Хемингуей“  привличат туристи не само от Балканите, а и от цял свят. В категория „Кулинарен туризъм“ не само журито на престижните Балкански награди за туристическа индустрия даде високите си оценки на пловдивското бижу, съобщават организаторите на конкурса от ВИП Комюникейшън. Церемонията ще отличи най-добрите в туризма на полуострова на 5 декември в хотел Маринела. Световни знаменитости като американския актьор Джерард Бътлър, величия в джаза като Кърт Елинг, Дони Маккаслин, Ричард Бона, снукър легендите Марк Селби и Рони О’Съливан, се насладиха на кулинарните шедьоври в ресторанта, с шеф готвач Росен Чакъров.
Специално подбрани комбинации на добре познати вкусове, готвени със щадящи топлинни обработки, както в автентични съдове, така и чрез модерни методи и концепции, за да се запазят всички качества на продукта. „Тъй като храненето е възможност да се върнем към спомени, нашите ястия разказват своята история.
Чрез фермерския продукт и неговата сезонност, локалната храна със своите незаменими качества, българските билки и крехкото, зряло 30 дни телешко филе… Тук ароматът на вкусно приготвена храна и току-що изпечен хляб се носи из въздуха и примамва за чаша вино. И клиентът се чувства като у дома си. И винаги се връща за още. Още от сготвената с любов храна, още от подбраните с финес вина, още от музиката на пианото в ъгъла.
Погрижили сме се да предложим разнообразие в обедното и вечерното меню, винената ни листа е селекция на класни български и вносни вина, а обслужването се стараем да поддържаме на високо ниво“, разказват своята кулинарна приказка в пловдивския ресторант „Хемингуей“.
Патриция Кирилова
Сподели публикацията