Slide
Slide

Албена. Емблематично за добричлии заведение в Албена вече е в историята. През тази седмица бе съборено заведението Дионисиос. То се намираше непосредствено след бариерата и табелата за край на курорта, в непосредствена близост до друга емблематична забележителност, която бе премахната в началото на декември миналата година – корабът „Арабела“. За много летовници от Добрич това място бе любимо, туристите опъваха хавлия и търсиха сянка на плажа „Моби Дик“, веднага след двата мостика.

Те съчетаваха почивката със студена бира или прясна риба в култовото заведение „Дионисиос“, което бе открито през 1999 година.

Стопанин последно бе съпругата на известния добрички художник Христо Господинов-Печката – Соня. Той намери края на своя живот именно на това място, когато преди 16 години кал и камъни се стовариха върху бунгала след проливни дъждове. Днес творби на Печката – който бе график, керамик, плакатист – пространствен оформител, създател на много графични знаци, както и на серия ловни ножове, ловджия, сърфист, имат колекционери от всички точки на планетата, а през годините заведението на семейството му топло посрещаше всички негови приятели и гости от цял свят. Все още не се знае какво е бъдещето на това място, но е известно, че концесията на плаж „Моби Дик“ изчита в края на тази календарна година. 

Сподели публикацията