Slide
Slide

София. Народният представител и зам.-председател на Комисията по туризъм към НС Николина Ангелкова организира в Бургас и Варна кръгла маса на тема „Проблеми и предизвикателства пред туристическия бранш преди летен туристически сезон“.

В срещите в големите ни морски градове се очаква да присъстват представители на общинската власт, регионални и национални браншови организации на хотелиери, ресторантьори, туроператори и концесионери и наематели на морски плажове.

„Туризмът е един от най-важните сектори за икономиката на страната, като 2022 г. ще е поредната, в която се изправя пред редица предизвикателства. В допълнение на продължаващата пандемия от Ковид-19, необходимостта от навременни финансови и икономически мерки за възстановяване на сектора, сега и войната в Украйна оказва допълнително неблагоприятно влияние върху туризма, като създава неситурност в целия регион. Тези предизвикателства несъмнено ще останат валидни и през предстоящия летен сезон 2022.“, споделя Ангелкова, която два пъти е била министър на туризма на България в периода 2014-2017 и 2017-2020 г.

Тя посочва още: „Туризмът всеки ден е поставен на изпитание. Ето защо е важно да има предвидими и координирани с бранша мерки на база на ясен план за действие, който да залегне включително и в промени в законодателство, ако бъдат направени такива предложения по време на нашата дискусия“.

Кръглата маса в Бургас ще бъде на 8 април, от 15 часа, в сградата на община Бургас, а във Варна – на 9 април, от 11.30 часа в Юнашки салон.

В същото време Ангелкова направи изявление в своята фейсбук страница по повод поредните целенасочени медийни публикации.

Сподели публикацията