Снимка Георги Кожухаров, Дневник
Slide
Slide

Двамата съпрузи бяха екстрадирани в България с различни полети

София. С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, с който в Българи бе върната Евгения Банева.
Малко по-късно с полет от Франкфурт кацна и самолетът, превозващ Николай Банев. Двамата са собственици на ваканционно селище „Русалка“ в Добричка област.
В сряда главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Специализираната прокуратура ще предприеме незабавни действия, ще предяви ново актуализирано обвинение и ще нареди задържане за 72 часа на Николай и Евгения Баневи.
Цацаров: Баневи се връщат на Никулден, чакаме Митьо Очите
Семейство Баневи беше задържано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод „Полимери“, укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.
На 21 ноември френският апелативен съд в Ница даде съгласието за предаване на съпрузите Баневи на българските власти.
На 26 октомври зам.-главният прокурор Иван Гешев даде разяснения по случая на извънреден брифинг в спецпрокуратурата по повод проверки на адреси и разпити на хора за приватизацията на „Полимери“ АД.
“Двамата са задочно обвинени за длъжностно присвояване, документни измами, данъчни престъпления и пране на пари. Разследването е започнало преди около два месеца. Вести

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията