Снимка Асен Ибров, Bgtourism.bg
Slide
Slide

София. – Wizz Air обяви, че предлага супер изгодна цена от 19,99 лв.* днес и утре за полетите си до Великобритания. Промоцията е валидна за всички пътници и за избрани полети с дата до 28 февруари 2022 г. За да се възползват от офертата, клиентите трябва да направят резервация до полунощ на 7 януари 2022 г. на wizzair.com или през мобилното приложение на WIZZ. Към момента Wizz Air предлага редовни полети от България до две лондонски летища – Лутън и Гетуик, като всички полети на авиокомпанията се извършват при засилени хигиенни мерки.

Промо цената на полетите на WIZZ идва след като правителството на Великобритания обяви промени в COVID-правилата за пътуване до и в страната. От този петък ще бъде премахнато изискването посетителите да се подлагат на PCR тестове преди заминаване и да се поставят под карантина при пристигане, докато не получат отрицателен тест.

От 7 януари: Влизащите у нас от страни в „червена зона“ – със сертификат и отрицателен PCR (заповед + списък)

Wizz Air напомня и, че от 1 юли 2021 г. Европейският съюз официално въведе цифров COVID сертификат. Той позволява на притежателя му да пътува в рамките на ЕС без задължителна карантина и в определени случаи дори без да представя негативен PCR тест или бърз антигенен тест. Цифровият COVID сертификат на ЕС сам по себе си не е документ за пътуване и не замества другите задължителни документи за пътуване като валидна лична карта или паспорт. По-подробна информация за цифровия COVID сертификат е достъпна на уебсайта на Европейския съвет. Всеки български гражданин може да заяви такъв нa caйтa нa Haциoнaлнaтa здpaвнo-инфopмaциoннa cиcтeмa нa Mиниcтepcтвoтo нa здpaвeoпaзвaнeтo.

*Промоцията важи за избрани полети и е в зависимост от наличността. Цената е за еднопосочен билет и включва административна такса, един ръчен багаж (макс: 40 х 30 х 20 см). За всеки багаж на колелца и чекиран багаж се начисляват допълнителни такси. Цената е приложима само за резервации, направени на wizzair.com и в мобилното приложение на WIZZ. Цената от 19,99 лв. важи от 6 януари 2022 г. до 23:59 ч. CET на 7 януари 2022 г. за избрани полети, заминаващи преди 28 февруари 2022 г.

Сподели публикацията