Рекорди на трансграничния маратон Via Pontica! 73-годишен атлет скри шапката на млади бегачи
Рекорди на трансграничния маратон Via Pontica! 73-годишен атлет скри шапката на млади бегачи
Slide
Slide
Slide
Slide

Крапец. 73-годишният Иван Грозев от Разград пробяга 21 км в транграничното лекоатлетическо състезание, в което участниците стартират в Крапец и преминават границата с Румъния, достигайки до селища в северната ни съседка и се връщат. Възрастният атлет измина полумаратонската дистанция за 2 часа, 45 минути и 26 секунди и буквално скри шапката на млади бегачи, които могат да му бъдат деца или внуци.

АКВАФИТНЕС УИКЕНД

За четвърта поредна година дисциплината при мъжете бе спечелена от Йордан Петров от Добрич за 1 час, 18 минути и 19 секунди. 71-годишният британец Алан Кай участва в маратона на 42 км и измина разстоянието за 5 часа и 15 минути, оставяйки след себе си много по-млади атлети.

36-годишният Кристиян Борнац от Констанца спечели маратонската дистанция от 42 км при мъжете. Той измина разстоянието за рекордно време на трасето от 2 часа, 55 минути и 33 секунди.

КЪСНО ЛЯТО В ТОПОЛА СКАЙС

Победителят в маратона по трасето Крапец-2 май-Крапец

Втори завърши Румен Стаматов от Варна с време 3 часа, 02 минути и 27 секунди. При жените най-бърза бе Мирела Георгиева от Плевен с време 4 часа, 10 минути и 44 секунди. В трансграничния маратон Via Pontica се включиха над 150 атлети от 6 държави, които излъчиха призьорите в 4 дисциплини 13, 21, 42 км и 2 км за деца.

Сподели публикацията