Снимка FB Кметство гр. Ахтопол
Slide
Slide

Ахтопол. Първото издание на Празник на смокинята ще се проведе днес в Ахтопол. Той се организира от сдружение с нестопанска цел „Българско е“, съвместно с кметството в морското селище и читалище „ Христо Ботев“.

В 17 часа ще започне изложението „Българско е“, в което домакините ще представят пред местните жители и гости на града различни продукти, направени от смокини – сладко, сироп, десерти и др., които гостите могат да закупят на място. В 20 часа ще бъде поставено началото на същинската програма на сцената и площада пред кметството, а в 21 часа ще има концерт на Пламен Бонев от музикалния формат „Гласът на България“.

„Днес поставяме началото на този празник, като амбицията ни той да стане традиционно събитие, което през годините да увеличи своите мащаби и да привлича повече гости. Проведохме разговор с местни ресторантьори да включат по време на празника смокините в своите менюта – в салати, предястия, ястия или десерти. По този начин гостите от страната и чужбина ще могат да се насладят на местния плод. Това е един от районите, в който смокинята има силно присъствие и затова решихме с разнообразна програма да поставим началото на празника“, сподели пред Bgtourism.bg председателят на „Българско е“ д-р Диана Цинцарска.

Сподели публикацията