Slide
Slide

София. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров проведе работна среща със Съюза на собствениците – Слънчев бряг, на която бяха обсъдени актуални въпроси, свързани със сектора и с курорта. В срещата взеха участие председателят на Управителния съвет на съюза Пламен Копчев, Елена Иванова – заместник-председател и Георги Николов – член на УС на СССлБ.

Основен акцент беше поставен върху предстоящата работа по новия закон за туризма и необходимостта от спешни промени в някои направления.

Друга важна тема бе организацията и визията на к. к. „Слънчев бряг“, както и необходимостта от промени в Наредбата за националните курорти. 

Във връзка с появили се слухове, Илин Димитров категорично опроверга твърденията, че ще има бариери на входа на курорта. „Няма планове да се поставят бариери и е важно тези слухове да се разсеят“, увери той представителите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

По време на срещата беше дискутиран и фактът, че висшите училища в област Бургас приемат крайно недостатъчен брой бъдещи специалисти по туризъм – едва 63-ма, при наличието на леглова база от над 400 хил. само за Слънчев бряг, която се очаква те да управляват.

Председателят д-р Илин Димитров подчерта важността на кадрите в туризма и изтъкна, че е крайно време да бъдат направени промени относно изискванията за управители на 4 и 5-звездни хотели. На срещата бе дискутирано как обучените специалисти да станат част от работните екипи на хотелите и от сектора, без да се къса връзката с тях.

„Срещата бе изключително ползотворна и конструктивна. Бяха очертани ясни насоки, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Имаме пълна подкрепа от страна на Комисията по туризъм за решаване на проблемите ни в сектора. А ние от своя страна ще продължим активния си диалог на всички нива“, съобщиха от Съюза на собствениците – Слънчев бряг.

Сподели публикацията