Slide
Slide

Саудитска Арабия. Саудитска Арабия започва да строи най-луксозния курорт в света в началото на 2019 година. Той ще бъде на брега на Червено море и ще се простира на площ от 3 800 кв. км., съобщи АрабНюз.

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман лично е одобрил концепцията на курорта Amaala, който ще бъде построен от нула на северозападното крайбрежие на кралството.

Проектът Амала е концентриран да се развива около три стълба: уелнес, здравословен живот и спорт; изкуството и културата; и море, слънце и начин на живот.

Всеки от тези елементи ще се развива в съответствие със световните стандарти, за да привлича посетители от цял свят.
Луксозният курорт вече е определян като „Ривиерата на Близкия изток“, а целта е да привлече 2,5 милиона от най-богатите туристи в света. Тук домакините ще открият 22 000 работни места и ще предлагат разкош, какъвто няма никъде другаде.


В продължение на 10 години ще бъдат построени свръхлуксозни хотела с 2500 сюити семейни стаи, 700 вили и апартаменти, повече от 200 елитни магазини и бутици, ресторанти, където ще бъдат поканени готвачи от Michelin, пристанище за яхти и летище за частни самолети.
Курортът ще бъде целогодишен, като инвестицията в Табук ще бъде за 3 милиарда долара.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията