Slide
Slide

Новият кмет на община Созопол е кандидатът на БСП Тихомир Янакиев, избран с 65,48%. За него са гласули 897-ма избиратели. За Красимира Германова от ГЕРБ, а процентите са 33,09. Над 1000 души в морската община не са подкрепили никого.
След 12 години на власт ГЕРБ губят изборите в повечето селища на общината, включително и в град Черноморец. Бившият кмет на ГЕРБ, който управлява общината три мандата – Панайот Рейзи, беше отстранен от длъжност, след като прокуратурата му повдигна обвинение за присвояване на 2 млн. лв от общинския бюджет.

В Приморско Димитър Германов от ГЕРБ е с нов кметски мандат, след като спечели с 62.20%. 36,63 на сто събира Стоян Василев от МЕСТНА КОАЛИЦИЯ МИР (ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ВОЛЯ, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЗНС).

Нов мандат в Смолян печели Николай Мелемов. 56, 73 % вот е резултатът на кандидата от ГЕРБ в балотажа срещу Стефан Сабрутев от БСП, който взе 40,52 на сто от гласовете.

Кмет на Чепеларе е Боран Хаджиев от ГЕРБ с 57,48 на сто от гласовете. Съперничката му Анета Пашалиева от ДПС остана след него с 39, 85% вот.

Милен Белчев от ГЕРБ ще управлява Баните, след като събра 63,10%. Диана Фиданова от АБВ остана далече след него с 36,17% гласове.

ГЕРБ спечели в големите градове, загуби в Русе, Благоевград, Добрич, Плевен, Пазарджик, Перник и Видин

Сподели публикацията