Slide
Slide

София. Нови противоепидемични мерки влизат в сила в София от днес за 15 дни. Пътниците и служителите на Летище София трябва да носят маски и да спазват минимална дистанция от 1,5 метра. Мярката е относно заповед на Столичната регионална здравна инспекция.

На летището вече се прилагат комплекс от противоепидемични мерки. Пред терминалите и вътре в тях са поставени информационни табели, на пода има стикери, обозначаващи необходимата дистанция.

Чрез аудиосистемата на всеки 10 минути се съобщават изискванията за маски и дистанция, а служители на аерогарата периодично напомнят на пътниците за ангажиментите им.

Маските стават задължителни на закрити обществени места като лечебни заведения, аптеки, административни учреждения, търговски обекти, градския транспорт, жп и автобусни гари, Летище „София“ и метростанциите.

Изключение се допуска за деца до 6-годишна възраст, спортуващите на закрито за времето на физическата дейност, персонала и клиентите в заведенията за хранене и развлечения, участниците в конгресно-конферентни мероприятия  по време на изказване. В закрити помещения и на работното място трябва да се спазва задължителна дистанция от метър и половина, редовна дезинфекция и проветряване.

Сподели публикацията