Стоп кадър Нова тв
Slide
Slide

Собствениците са поставили бариера

Каварна. Като горещ картоф продължава да е подхвърляна бариерата на „Русалка“. Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, по чието време не бе решен проблема, със свободния  достъп до плажа на ваканционното селище, сега нападна Министерството на туризма. Това стана в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия. Медията припомни, че достъпът за поредна година е ограничен от бариера и всеки, който иска да премине е длъжен да плати 8 лева за паркинг. Миналата година цената е била 6 лева. Курортът е свързван с Николай и Евгения Баневи. Още през 2010 година беше наложена глоба на собствениците за въпросната бариера, но сега отново я има.

Жителка на района обясни, че това е единственият достъпен плаж от нос Шабла до Калиакра. До него се стига до общински път. А на него има бариера на ваканционен комплекс. Всяка година собствениците му обаче  повишават такса „паркинг”.  „За нас това е почти скандално, защото ако е паркинг, би трябвало да бъде почасово поне. И не вярвам, че една община, една област и една държава да не може да се справи с това”, коментира тя.

„Този паркинг е горски фонд. Не е узаконен. Няма начин, по който той да бъде узаконен. Закупени са само сградите върху терена. Хотелът е незаконен. Той не би трябвало да работи”, обясни пред NOVA бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, по чието време не бе решен проблема. Той допълни, че в момента за терена се водят дела. Според него проблемът с паркинга на комплекса трябва да бъде решен от държавата.

„Имаме едно министерство на туризма, което обикаля?!? Това е курортен комплекс – туристически обект. Би трябвало Министерството на туризма да провери защо се взема тази такса, и Областна управа Добрич също. Има държавни институции, които трябва да го направят, но явно имат много по-важни ангажименти и се случва така, че хората не могат да минават без да плащат“, добави още Цонев.

Сподели публикацията