Slide
Slide

Мюнхен. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров е на двудневно посещение в Бавария, Германия. Той е начело на българска делегация от представители на туристическия бранш и Германо-Българска индустриално-търговска камара.

Визитата и разговорите в Бавария са в продължение на посещението на представители на българската държава в Германия през май. А фокусът на срещите на представителите на българския туристически бизнес днес и утре, предвождани от д-р Илин Димитров, е върху развитието и сътрудничеството в областта на балнео, медикъл и СПА туризма.

В Мюнхен Илин Димитров проведе съвместна среща с г-жа Габриеле Финк – ръководител отдел по основните въпроси на туристическата политика и хотелиерство в Баварското министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката и с г-жа Клаудия Мичел – представител на официалната туристическа организация на баварската индустрия за туризъм и отдих Bayern Tourismus Marketing GmbH. 

Българската делегация беше приета и в Генералното консулство на Република България в Мюнхен от генералния консул Драгомир Димитров и Стефан Йонков, консул по търговско-икономическите въпроси на България в Бавария.

Втората половина на деня е предвидена за посещение в курортния град Бад Айблинг, за да бъде представен пред българската делегация. Председателят на Комисията д-р Илин Димитров ще се срещне в кметството на курортния град с Томас Ян, управител на Баварската СПА асоциация и директор на курорта Бад Айблинг, за да обсъдят ноухау и полезни практики.

В утрешния ден българската делегация ще посети и друг курортен град – Бад Вийзе. В наситената програма са предвидени още полезни срещи, обмяна на опит и дискусии, свързани с организацията на работата в термалните бани и здравните центрове в подобни курортни селища.

Илин Димитров ще проведе работна среща с кмета на Бад Вийзе Роберт Кюн, както и с представители на Асоциацията за СПА и туризъм в Бад Вийзе и Консултативния съвет по туризъм, представители на здравни центрове и туристическия сектор.

Сподели публикацията