Погром! Плажът на Крайморие е унищожен от силния вятър и проливен дъжд !
Погром! Плажът на Крайморие е унищожен от силния вятър и проливен дъжд !
Slide
Slide
Slide
Slide

Силният вятър и проливният дъжд пометоха крайбрежната ивица. Щетите са големи, но концесионерът увери, че още утре старият вид на любимия плаж на бургазлии ще е възвърнат

Крайморие. Проливните дъждове в Бургас удариха и красивия плаж в Крайморие. Силният вятър и изсипалите се над 30 литра на кв.м. вода, пометоха може би най-добре поддържаната пясъчна ивица, любима на бургазлии. Щетите са сериозни – съборени са спасителни постове, някои от чадърите са повредени, а водни маси от улиците на града са се изляли върху самия пясък и са образували своеобразен канал.

“Не за първи път се случва силен вятър и дъжд да ударят плажа в Крайморие. Щетите не са малко, но имаме опит в справянето с такива бедствия, имаме и опитен екип и още утре всичко ще бъде възстановено и готово да посрещне плажуващите в Крайморие”, уверява концесионерът Николай Димитров.

Бурята е накъсала шапките на около 40 чадъра. Има и съборени постове. Този път, за щастие, щети по шезлонгите няма, но пък пясъкът трябва да се оформи наново.

Димитров каза още, че до часове ще вкара тежка машина на пясъка, за да върне предишния му вид.

„Знаем точно какво и как да направим, за да оправим бързо нещата. В Крайморие е така – няма високи сгради, които да пазят завет и вятърът е много силен”, допълни концесионерът.

“До утре няма да има и следа от тези щети”, категоричн е е Димитров.

Проблемът вероятно идва и от старите канализации, които вече не могат да се справят с такива метеорологични състояния. Флагман

Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

https://www.youtube.com/watch?v=iMtGRET5bTk

Сподели публикацията