Slide
Slide

Варна. „Досега аз и моите сънародници в Полша гледахме на България само като на лятна дестинация, където може да прекараме добре на Черно море. Изненадан от допълнителната информация, която научихме от министъра на туризма Христо Проданов за възможностите на страната Ви с минералните извори и че по този показател сте втори в Европа след Исландия. Полските туристи вече имат основание да посещават България не само през лятото, но и целогодишно – да идват на СПА и балнеотуризъм, след като много от минералните води тук са лековити“, заяви по време на посещението си във Варна държавният секретар в Министерството на спорта и туризма на Република Полша Анджей Гут-Мостови, запитан от Bgtourism.bg как по време на работното си посещение е видял България не като официален гост, а с очите на турист.

Христо Проданов и Анджей Гут-Мостови положиха венци и цветя пред саркофага на Владислав Варненчик

Гут-Мостови посочи, че друго голямо предимство за страната ни е многовековната история. „Обичам, когато една страна има история, култура, активен и опознавателен туризъм – това са корените на туризма и именно това прави България уникална и привлекателна. Тук може да посетим различни места, да научим много неща и да си почиваме на морето или в планината. „Благодаря за гостоприемството на министъра на туризма Христо Проданов, който вече мога да нарека мой приятел и приятел на полския народ. Очаквам още повече полски туристи да преоткрият възможностите за туризъм в България, както и повече българи да посетят страната ни“, добави Гут-Мостови.

Министър Проданов: Засилваме рекламата на балнеотуризма в Полша

Той остана впечатлен от Варненското златно съкровище при посещението си в Археологическия музей в морската ни столица и сподели, че трябва повече туристи от цял свят да видят това световно богатство.

Христо Проданов сподели пред представителите на полските медии, че България е сигурна и безопасна държава, както и че целогодишно страната ни може да предложи богато разнообразие на висококачествен туризъм.

„Двустранната ни среща бе изключително полезна. Гаранционният фонд много добре функционира в Полша. Той е базиран на два стълба – единият е при фалит на туроператора, а другият е при форсмажорни обстоятелства. Това е дало възможност поляците да се справят по чудесен начин при настъпването на световната пандемия. Много може да взаимстваме от тях при създаването на Гаранционния фонд в страната ни – това е важна тема за нас, която е залегнала и в коалиционната ни програма за управление на България. За целта ще бъдат сформирани експертни работни групи“, каза министърът на туризма Христо Проданов.

Сподели публикацията