Новият параклис в Кранево, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Кранево. В Кранево пристигна параклис, който е изработен в гръцкия град Солун. Малкият православен храм пропътува близо 770 километра, за да заеме отреденото му място на територията във ваканционно селище „Терма вилидж“. Малката църква е с размери 2.50 метра ширина и 4 метра дължина.

Предстои около параклиса да се облагороди с нова зеленина и да има места за отдих, които ще позволят на гостите да се отдадат на пълноценен релакс на открито

Параклисът ще носи името на светиите Константин и Елена.  

След освещаването му в него ще могат да се извършват кръщенета, венчавки, помени, да се отбелязват едни от най-важните дни в християнски календар като Великден, Рождество Христово и др.

Малката църква се намира непосредствено до вилите в средиземноморски стил

Свободен достъп до параклиса до малкия православен храм ще имат не само гостите на комплекса, но и всеки вярващ, които има необходимост от духовност, вяра, смирение, уединение и размисъл за ценностите на живота. Параклисът е в непосредствена близост до Национален резерват Балтата и само на метри от красивия плаж на „Терма вилидж“ с фин пясък, чисто и плитко море.

Припомняме Ви, че през лятото на 2019 г. ваканционен комплекс „Терма вилидж“ – един от сериозните инвеститори в Добричка област, подпомогна финансово изграждането на църковния храм в Кранево „Света Богородица – Достойно есть“ и дари дари красив и внушителен полилей на.

Сподели публикацията