Варна. Летище Варна обявява конкурс за най-добра снимка, направена от точно определено място до 31 август. Мястото за фотографиране се намира следните на координати: северна ширина: 43°13’40.45″ и източна дължина: 027°48’13.66″, от където видимостта към излитащите и кацащите самолети е перфектна.

Както е известно, броят на самолетите на летище Варна се увеличава значително през лятото, като се очаква тази година най-натовареният ден да е 30 август, когато аеропорта очаква 109 самолетодвижения. Поради това „Фрапорт България“ организира конкурс на тема „Лятно авио око“ и приканва любителите на фотографията да изпращат своите творби до 31 август на ftspr@fraport-bulgaria.com.

Фотографиите ще бъдат публикувани на Facebook страницата на летище Варна през месец септември, а печелившите ще бъдат определени от феновете на страницата – снимките, които съберат най-много харесвания и реакции ще бъдат наградени. Наградата за първо място е ваучер за 500 лв., за второ за 300 лв. и за трето място ваучер за 100 лв. Един участник не може да вземе повече от една награда – т.е. ако участник в конкурса има снимки на първо и второ място, то той получава само първа награда, а втора се присъжда на следващия в класирането.

За участие се приемат само файлове във формат JPEG, като препоръчителният размер е 2000 x 3000 px, а максималният размер на допустимия файл е 2MB. Файловете могат да бъдат изпращани единствено чрез посочения имейл адрес, като всеки участник има право да кандидатства с до три снимки (от една до три, по желание на участника).

В конкурса се допускат за участие само авторски фотографии, направени от посоченото място, като те не бива да съдържат имена, псевдоними или други надписи, идентифициращи автора им. Също така снимките трябва да имат естетическа стойност и да отговарят на зададената тема. Организаторите на конкурса си запазват правото да отстраняват по свое усмотрение всички фотографии, които нарушават етичните норми, действащото законодателство или по какъвто и да е начин уронват престижа на конкурса. Също така, организаторите имат право едностранно да допълват или променят правилата, като промените влизат в сила незабавно след оповестяването им на Facebook страницата на летище Варна и на интернет страницата на „Фрапорт България“. С участието си в конкурса, всеки участник заявява, че е запознат с правилата му и се съгласява да ги спазва.

Определени фотографии могат да бъдат избрани от управителния съвет на „Фрапорт България“ да участват в изложба през есента. „Бихме желали да организираме събитие, на което да се запознаем със спотърите във Варна. Знаем от нашите страници в социалните мрежи, че хората, които обичат да снимат самолетите, биха искали летището да е по-дружелюбно към тях – както самите те казват – и това е една стъпка от наша страна, макар и малка,“ заяви директорът на летище Варна Димитър Костадинов.

В конкурса могат да участват всички желаещи, любители и професионалисти, без ограничение във възраст и национална принадлежност. Всеки участник в конкурса предоставя на организаторите правата за публикация на творбите, с които участва, за промоционални цели на „Фрапорт България“, както и за рекламни и PR материали без ограничения. Отпечатаните копия за финалната изложба остават собственост на организаторите.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA