Slide
Slide

Инфотурът им в Севлиево се реализира в рамките на Споразумение за партньорство – 2019

Севлиево. Румънски блогъри посетиха Севлиево, за да се запознаят с  възможностите за туризъм, които общината предлага. Юлия Василе, Петрос Лунгу и Цезар Димитре разгледаха отблизо богатата музейната сбирка в Хаджистояновото училище, разходиха се в архитектурно-възрожденския комплекс „Дандолови къщи“, насладиха се на творбите, изложени в градската галерия „Асен и Илия Пейкови“.

Очаквано най-голямо голям интерес предизвика емблемата на туризма в района – средновековният град и крепост “Хоталич”. Удивени от страхотната гледка към Балкана, както и от мащабността на обекта, добре реставриран и запазващ духа на времето, блогърите бяха категорични, че “ще опишат това прекрасно място и ще го популяризират по света”.
Визитата им включваше още общините Дряново, Габрово и Трявна, където посетиха Дряновския манастир, Интерактивния музей на индустрията, Домът на хумора и сатирата, Дечковата къща, Етъра, Музея на дърворезбата, Славейковото училище и др.
Блогърите не посещават България за първи път, но досега не са стигали до центъра на страната ни. Големият брой снимки и клипове, които съпътстваха тяхната визита, ще бъдат включени в информационно-туристическите им блогове, които се радват на голям интерес в Румъния.

Инфотурът се реализира в рамките на Споразумение за партньорство – 2019 между четирите общини, за изпълнение на дейности, свързани с развитие и рекламиране на региона като атрактивна туристическа дестинация.

Сподели публикацията