Slide
Slide

Дряново. Изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев и Елена Атанасова – финансов и икономически директор на дружеството, са посетили Дряново и Дряновски манастир. Двамата са направили оглед на мястото, където компанията има намерение да инвестира между 3-5 млн. лева в построяването на голям хотелски комплекс в Дряновския манастир, на мястото на някогашния хотел „Момини скали“, съобщава novinata.bg. Хотелът е проектиран със 70 стаи, с около 120 места и ще бъде категория 4 звезди. Освен ресторантската част към него, намеренията на „Албена“ АД е да има басейн, пързалки, тенис корт, мултифункционално мини игрище, фитнес и спацентър.

Ръководството на Албена АД огледа целия район на Дряново и Дряновски Манастир. В срещата, участваха Тодор Георгиев – общински съветник от Дряново, който е здравата връзка между Дряново и Албена АД. Георгиев е в партньорство с Албена АД от 1993 година, като през годините е работил в елитните клубове на Албена и като ръководител на сектор Култура и Музика в комплексите Албена и Приморско.

В това начинание, бе поканен и проф. тн. инж. Венцислав Зимпаров – бивш председател на Общинския съвет в Дряново, като в разговорите премина и идеята за евентуалните дестинации към хотела,  за природните и исторически забележителности на района, за намерението на инвеститора впоследствие да построи и модерен къмпинг – мечтата на европейските туристи днес, заяви Красимир Станев. Посещението на двамата директори на Албена АД премина  през Историческия музей и храма „Св. Архангел Михаил“.

Текст: Румяна Станчева, снимки: Радослава Кунчевскар

Сподели публикацията