Slide
Slide

Бургас. Нискотарифният авиопревозвач „Ryanair” може да разшири отново списъка с обслужвани полети от и до Бургас през 2020-та. Това обяви пред „Дарик“ общинският съветник от СЕК Константин Бачийски, позовавайки се на водени с ирландската компания разговори. Припомняме, че именно той беше инициатор на идеята за създаването на общинския фонд между четири общини за стимулиране на полетите, благодарение на което в Бургас беше привлечен и нискотарифния превозвач.

Заради вътрешни проблеми обаче, компанията редуцира силно дестинациите, до които можеха да летят бургазлии. За разлика от 2018 година, когато „Ryanair” ни осигури въздушна връзка с единадесет страни в Европа, то през тази година – полети има до едва три летища в две държави – Словения и Полша.

До момента местната власт и държавата не са похарчили и стотинка за привличането на компанията. Според Бачийски именно това е била целта на маркетинг хода с разкриването на Фонда за стимулиране на полетите до Бургаското летище. “Целта беше да привлечен полети извън сезона. Отделно това помага на гражданите да има по голямата възможност да пътуват. Това, че имаме свързаност помага и за привличането на инвеститори”, коментира Бачийски, който е инициатор на идеята.

Сподели публикацията