Прелест, намираща се в прочутия “Залив на птиците” 

Неповторимо и изключително запленяващо място – това е Русалка.

Посетете и се убедете, каква фантастична красота се крие там.

Русалка е още едно от прекрасните кътчета на България. Прекрасната природна красота, която обгражда това местенце, допълнено от чистата морска вода и финият пясък, не са за изпускане. Едно запазено и фантастично място, което съчетава тези красоти едновременно със съвременното хотелиерство. Невероятните гледки са главното заради, което е популяризирано това прекрасно място. Пернатите приятели, който могат да бъдат наблюдавани тук са като аксесоар и украса едновременно, за това приказно местенце. Заливът се намира точно в един от уникалните ни резервати „Птичия залив“ (познат още и като „Таук лиман“). За тези, които все пак не знаят, къде се намира, нека да разясним местонахождението, като започнем от най-близката точка: Намира се на цели 20 км източно от прекрасния град Каварна, на 35 км от  красивия Балчик и на 80 км от морската ни столица – Варна.

„Русалка“ е известно място  не само със своята красота, но и с историята си. Магнетичният залив разполага с многобройни археологически паметници, които датират от преди много години. Античните и средновековни крепости, както и скалните гробници, пещерите, величествените камъни и до ден днешен са популярни и впечатляват специалисти от цял свят, както и много учени в тази област.

В близост до „Русалка“ сa и едни от най-популярните за Северното Черноморие природни резервати, известни още и със своята история, като: „Яйлата“, „Нос Калиакра“, както и залив „Болата“ –  неминуемо впечатляват своите посетители с рядката си флора, разнообразни видове от пернатия свят и археологически находки, които са още от преди хиляди години. И нека да не забравяме неповторимите пещери, както и магнетичният чист цвят на морската вода, а красивите морски скали и камъни са като фантастична допълнителна композиция на цялата тази красота. Интересни и любопитни факти, които допълнително ще Ви накарат да се влюбите в това вълшебно място. Това не е просто плаж, а залив с история. „Русалка“ става все по-популярна и посещаемостта й се повишава. Все повече са любопитните хора, които биха искали да видят и да се докоснат до това прекрасно място.

Насеченият скалист бряг, който е като емблема за залива, красивите пясъчни ивици и разнообразни растителни видове, с които е обграден резерватът са като магнит за  милиони видове на пернатия свят. С тяхна помощ те превръщат „птичия залив“ в неповторимо място, което е запазило природната си красота за дълги години. Това впечатлява хората, девствена и истинска природа, която ги грабва от първия момент.

Русалка е едно изключително място подходящо, както за семейна, така и за индивидуална почивка или просто за еднодневна разходка, като съчетава спокойствието на дивата девствена природа с многото забавления. Прекрасните гледки, ще ви накарат да потънете в пълен релакс и да забравите за забързаното си ежедневие. Вълшебното и екзотично крайбрежно място, ще Ви предразположи да се отпуснете и да се потопите изцяло сред природните красоти на Северното ни Черноморие.

Вземете най-важните неща със себе си както и любимите хора и посетете това фантастично място. Не бихте съжалявали и за миг, че сте отделили от времето си, за да се насладите на едно неповторимо преживяване. Дори можете да се огледате в кристално чистата вода. Къде другаде бихте имали възможността да го направите!? experience.bg

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA