Slide
Slide

Богат, красив, впечатляващ. Така можем да опишем тазгодишния празник на плодородието „Кардамска есен“, който се проведе за трета поредна година в крайграничното добруджанско село.

детски празник 080

Сред изпълнения с жители и гости на селото площад бяха кметът на общината Валентин Димитров и неговият екип, кметът на съседната румънска община Негру вода Петре Урзичану, общински съветници, кметове на населени места. Тържеството откри местният кмет Георги Николов. В обръщението си към присъстващите той изказа благодарност към множеството дарители и приятели на Кардам, благодарение на които празникът е изпълнен с толкова богата празнична програма. С приветствие към участниците в събора се обърна и кметът на община Генерал Тошево. Той изрази своята радост от факта, че в село Кардам се провежда празник, който е свързан с най-характерната за региона дума – плодородие. Градоначалникът сподели, че на такъв празник могат благородно да завидят много общини в страната.

детски празник 066

След официалната част празникът пръдължи с освещаване на курбан, даден за здраве от местни земедеслки стопани. На фона на последвалата фолклорна програма жителите и гостите на с. Кардам успяха да разгледат повече от 20 щанда с продукти на местни производители. Представени бяха месни и млечни продукти, хлябове, зеленчуци и плодове, етерично-маслени продукти, вина, слънчогледови продукти и много други.

детски празник 097

За доброто настроение на присъстващите с едночасов музикален рецитал се погрижи изпълнителката Цветелина.

детски празник 089

детски празник 069

Сподели публикацията